7 vragen aan Donny Hemerik

Als eerst zou je jezelf even voor kunnen stellen? • Mijn naam is Donny Hemerik en ik ben 25 jaar oud. Al 7 jaar ben ik werkzaam als beveiliger.

1# wanneer ben jij begonnen met fitness.

• Op 18-jarige leeftijd ben ik begonnen met fitness, dat komt eigenlijk door mijn vader. Mijn vader heeft mij toen meegenomen naar de Gym. Hij sport al heel zijn leven en heeft ook aan bodybuilding gedaan. Ik ben graag op mijzelf en ik speelde veel games rond die tijd totdat ik fitness ontdekte. In eerste instantie vond ik er niet zoveel aan maar toen ik eenmaal de progressie zag was ik niet meer weg te slaan uit de gym.

2# welk moment dacht je dat je bodybuilding wilden gaan doen? • Bodybuilding werd echt mijn passie nadat ik voor het eerst de Mr Olympia had gezien. Ik was zo onder de indruk van de deelnemers en dat gaf mij heel veel motivatie en dat motiveerde mij om mezelf te gaan verbeteren in dat opzicht. Sindsdien heb ik geen wedstrijd van de Mr Olympia meer gemist en zet zelfs mijn wekker hiervoor om de wedstrijd te bekijken.

3# wat vind je nu zo leuk aan bodybuilding/fitness?

• Zoals zoveel zouden zeggen; bodybuilding is een lifestyle. Je bent telkens bezig met jezelf te ontwikkelen ondanks dat je het niet altijd door hebt, leer je naast werken aan je lichaam ook heel veel over jezelf. Zo zorgt bodybuilding ervoor dat ik mijzelf altijd tot het uiterste drijf en blijf pushen tot ik tevreden ben met het resultaat. Dit in de gym maar ook in mijn privéleven. Daarnaast blijft er altijd wel iets waaraan ik wil werken wat ervoor zorgt dat ik steeds progressie wil boeken en verslavend blijft. Dat is de redenen waarom ik na al die jaren nog steeds minimaal 5 dagen per week in de Gym te vinden ben.

4# kun je je eerste wedstrijd beschrijven? • Mijn eerste wedstrijd was de Enercup in 2015. Ik heb naar deze wedstrijd toegewerkt zonder coach. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik het zelf wou proberen en mijn eigen lichaam wou ontdekken. Dit was zwaar maar het zeker waard. Alhoewel een aantal dingen mijn onbekend waren zoals dat atleten backstage op bedjes liggen te rusten. Je kan nu wel begrijpen deze had ik ook niet bij mij.

Alleen werd er tijdens mijn routine de verkeerde muziek afgespeeld wat er voor zorgde dat ik moest improviseren.

Backstage was ik zenuwachtig. Proces was nieuw en wist niet wat mij te wachten stond. Eenmaal op het podium merk je niks meer van de zenuwen. De adrenaline neemt dit namelijk over. Het was ontzettend gaaf om met zoveel jongens op het podium te staan. Helaas werd er geen top 5 gehaald maar was het de ervaring zeker waard.

#5 staat er nog een wedstrijd op de planning? • Waarschijnlijk zou ik willen deelnemen bij de NPC op de ironman en ironmaiden in 2020 in de Classic physique klasse. Mijn doel is natuurlijk om eerste te worden maar zo niet minimaal top 3.

#6 noem een korte termijn doel • Op dit moment ben ik bezig met met het verbeteren van mijn zwakke punten tijdens me off season.

#7 noem een lange termijn doel • Mijn doel op lange termijn zal behaald zijn als ik pro in de classic physique klasse

90 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven