Duncan in de hoodrol!

Een interview met onze gymmembers atleet!

Voor dat jullie dit interview gaan lezen willen we erbij vertellen dat wij heel veel vertrouwen hebben in de samenwerking met Duncan!

Een op en top atleet met heel veel passie voor de sport!

Kun je als eerst iets over jezelf vertellen? Om te beginnen, mijn volledige naam is Duncan Bemelmans en ben 21 jaar oud. Momenteel ben ik woonachtig in het heuvelachtige Zuid Limburg bij mijn ouders. Zoals de vaste volgers van Gymmembers weten heb ik een vriendin, Lisa, zij zat ook in het Gymmembers promo team. Buiten het fitnessen/bodybuilden houd ik mij bezig met autosport, fotografie en zo nu en dan eens snowboarden. Zelf zie ik mij als een actief persoon die een hekel heeft aan stil zitten, dus mij zal je altijd wel met iets bezig zien zijn.

Waarom ben jij begonnen met fitness? De rede dat ik met fitness ben begonnen is omdat ik een andere sport zocht. Zoals sommige members via instagram hebben gezien, zat ik eerst in de karting. Dit deed ik op een hoog niveau samen met o.a. Max Verstappen, en als ik samen zeg dan bedoel ik ook echt samen tijd op het circuit besteedt. Doordat ik uiteindelijk ben moeten stoppen met karten, zocht ik een nieuwe uitdaging. Deze uitdaging vond ik in de wereld van fitness en bodybuilding.

wat is jouw doel op fitness gebied?

Waar mijn doel in het begin gewoon een beetje spiermassa opbouwen was, is het nou inmiddels al een flink uitgebouwd doel geworden. Mijn doel op fitness/bodybuilding gebied is heel simpel, zo goed mogelijk mijn best doen om spraak te maken op een overwinning tijdens een INBA Mens Physique event. Een NK meepakken zou uiterst gaaf zijn, mocht dit zo goed lopen dan zou het de ultieme droom zijn om door te stoten naar het EK en als kers op de taart het WK in “the States”.

Wat doe jij voor werk? Mijn werk?ik ben sport, Personal/Fitness trainer bij Anytime Fitness Landgraaf. Voorafgaand aan dit werk heb ik 1,5 jaar in de horeca gewerkt als ober en barman. hoe vaak train jij in de week? In de beginfase van mijn sport Carrière begon ik met een Full Body schema 4 dagen in de week. Na enige gewenning in de sportschool wat betreft houdingen en oefeningen liep dit al snel op naar een split schema van 5 tot 7 dagen in de week. Met dit schema was ik ook niet meer weg te slaan uit de sportschool, ik werd zelfs uitgeroepen tot het lid met de meeste check-ins van het jaar 2017 bij Anytime Fitness Oirsbeek. Inmiddels probeer ik iets meer rust te houden en ga ik 5 keer per week met af en toe een uitschieter naar 6 keer per week.

wat is je favoriete oefenening Ik weet niet of ik uberhaupt een favoriete oefening heb, ik vind alle oefeningen wel fijn om te doen zolang ik mij zelf zo goed mogelijk kan pushen. Als ik dan toch een aantal oefeningen moet opnoemen die ik graag doe dan zijn dat bijvoorbeeld de Bench Press, Cable Shoulder Press, Dumbell Side Raises, Close Grip Pull Ups en de Canon Ball Squat. Waar je mij ook voor wakker kan maken is Borst, Biceps, Triceps op een dag. 4 oefeningen voor de borst en supersets voor de armen. Zoals de meeste een hekel hebben aan Legday, heb ik er langzaam een zwak voor gekregen. Voor de wedstrijd hebben mijn benen nog wat aanDachts punten, maar dat komt alleen maar ten goede.

wat doe jij graag naast trainen? Zoals ik al vertelde ben ik naast het trainen graag bezig met autosport, zo ben ik een van de leden van een Brisca Formule 1 team. Daarnaast doe ik af en toe nog eens een endurance kartwedstrijd waarbij je 2 uur met een team moett racen op een indoor baan, dit gaat er soms hard aan toe wegens de professionele coureurs die wel eens meedoen. Autoracen zit letterlijk in mijn bloed, mijn opa is vroeger Europees en Nederlands kampioen Brisca F1 geweest. Om nog wat meer afwisseling in mijn vrije tijd te krijgen ben ik heel soms om de ski piste van Snowworld te vinden met het Snowboard. Naast de bovengenoemde hobby’s ben ik ook vaak te vinden op festivals, het gaat hier dan wel om de wat hardere stijlen zoals hardstyle, hardcore, frenchcore en uptempo.

Kun je iets vertellen over waarom je hebt gekozen voor de NK INBA ? De reden dat ik voor de INBA heb gekozen is omdat ik dat beter bij mijn lichaam en mijn principes vind passen, ook uit de gesprekken met mijn trainer bleek dat dit de bond voor mij is. Daarnaast ben ik een natural bodybuilder dus wil ik ook een bond die daar goed op controleerd, het is natuurlijk niet altijd uit te sluiten of iemand ooit gebruikt heeft, maar het risico dat iemand hierbij loopt ligt een stuk hoger. De INBA is zoals ze zelf zeggen de doping vrije bond.

Hoe zou jij jezelf als mens omschrijven

Altijd een leuke vraag om te krijgen, ik ben een persoon die gastvrij, zorgzaam en serieus is. Natuurlijk ben ik ook wel in voor wat ge-auwhoer of een partijtje slaplullen, dat maakt mij dus ook een uiterst gezellig persoon in omgang. Naast dit allemaal ben ik ook iemand die graag mijn doelen nastreeft en ook ergens vol voor gaat! Ook hou ik wel van een goed feestje, entertainment past ook wel bij mij.

Waarom is fitness voor jou zo belangrijk! Voor mij is fitness uiterst belangrijk omdat ik ermee van mijn hobby/sport mijn werk heb gemaakt. Werk moet natuurlijk leuk zijn om te doen dus dat zit wel goed bij mij. De vooruitgang die ik in mijn ogen heb geboekt deed ook heel veel met mijn zelfvertrouwen en eigenbeeld, het heeft mij veel sterker in mijn schoenen doen staan. Je kan met d.m.v. fitness heel goed aan jezelf werken. Mijn tip aan de lezer wat fitness betreft is dan ook dat je goed voor jezelf moet zorgen en je zelf ook zeker pusht tot het maximale om een zo goed mogelijke versie van jezelf te kregen, hierdoor zal jij je veel beter in je vel voelen.

!!! Gymmembers official is groeinde en Duncan is daar het bewijs van!

Hij is onze eerste wedstrijd atleet en natuurlijk hopen we in de toekomst meer wedstrijd atleten te mogen toevoegen aan ons atleten team!

Ben jij een

Powerlifter/liftster

Crossfitter op wedstrijd basis!

Strongman/woman

Bodybuilder in welke klasse of organisatie dan ook?

Show jezelf en gebruik onze #gymmembersoffical en blijf ons taggen!

Wij zijn altijd opzoek naar nieuw talent!!

88 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven