Interview jordan van der raaij

Hey jordan zou je jezelf even willen voorstellen aan onze volgers? Tuurlijk mijn naam is Jordan van der Raaij ik ben 22 jaar en ik kom uit Alkmaar. Ik doe wedstrijden in de categorie Mens physique!

Super dan zullen we nu beginnen met het interview! Ben je van jongs af aan al sportief ? Op mijn 5de reed ik al rondjes met de quad op de crossbaan! En op mijn 7de ben ik hier dan ook nederlands kampioen in geworden in mijn klasse! Tussendoor heb ik ook nog gevoetbald en de zelfverdedigingssporten karate en judo gedaan. Op mijn 8ste kwam ik in aanraking met kickboks dit heb ik gedaan tot mijn 16de! Ik weet het moment nog heel goed dat ik begon met fitness! Ik was 15 en een vriend van mij vroeg of ik een keer mee wilde naar de fitness, Ik dacht bij mezelf waarom niet en vanaf dat moment had ik eindelijk de sport gevonden waar ik ook daadwerkelijk plezier in heb. Dit resulteerde al snel in een abonnement bij Basic-Fit. En vanaf dat moment ben ik me er ook meer in gaan verdiepen en zo kwam ik achter veel dingen bijv. dat de juiste voeding essentieel is voor succes op fitness gebied! Ik denk dat we er allebei over eens zijn dat fitness meer dan alleen uren maken in de GYM is ! wat doe jij om er zo goed en fit uit te zien? Fitness is zeker meer dan alleen trainen , voeding is zeker een bepalende factor voor je prestaties en resultaten. En daar had ik in het begin nogal moeite mee! Ff serieus! ik at maar in het wilde weg en hoopte dat ik groter en gespierder zou worden. Zonder succes natuurlijk! Daarom besloot ik na een tijdje echt mezelf aan schema's te houden. Daaruit kwam wel resultaat! ik werd gespierder en sterker en natuurlijk door de spiermassa die ik op bouwde kwam ik ook aan in gewicht. Door de jaren heen leerde ik wat wel en niet voor mij werkt en dat leer je alleen door flink te experimenteren. En Ik probeer iedere nacht mijn 8 uur slaap te pakken! Maar alsnog train ik nu bijna 7 jaar en ben ik nog niet waar ik wil zijn. Maar de motivatie zal ten alle tijden hoog blijven! Op welk moment dacht jij van jaa ik ga bodybuilder worden! Olympia 2017! Ik was de livestream aan het kijken en zag de mens physique klasse! Toen dacht ik dat zou ik ook wel is heel graag willen proberen. Juni 2018 heb ik besloten om te beginnen aan mijn prep om nog in datzelfde jaar in Oktober tijdens de enercup op het podium te staan! Wie zijn jouw voorbeelden in de fitness industrie ? Momenteel heb ik geen voorbeelden. Natuurlijk zijn er atleten die ik bewonder bijv. Ryan terry, Brandon Hendrickson en Andrei Deiu. Maar voorbeelden? nee niet echt! Ik probeer gewoon de beste versie van mezelf te worden! Kun je met onze volgers jouw eerste wedstrijd ervaring delen? Laten we beginnen met de prep. De prep was natuurlijk helemaal nieuw voor mij. Ik at een streng dieet, deed zware trainingen en moest veel dingen laten. Maar ik kreeg een topgevoel toen ik zag dat mijn lichaam echt aan het transformeren was. De dag voor de wedstrijd waren de zenuwen aanwezig. Ik wist niet wat ik ervan moest verwachten en ik vroeg mezelf steeds af of ik er wel klaar voor was. Dag van de wedstrijd waren de zenuwen nog steeds aanwezig. Dat was de dag dat je moest laten zien waar je de afgelopen maanden voor geprept heb. Eenmaal je naam omgeroepen en je loopt op stage , waren de zenuwen volledig verdwenen. Het veranderde in enthousiasme en super veel adrenaline. Wat een topervaring! wilde je na je eerste wedstrijd zo snel mogelijk je 2de wedstrijd of duurde dit even? al vanaf het moment dat ik bij me 1e wedstrijd van het podium afliep, wist ik al dat dit niet de laatste zou zijn. Ik behaalde op me eerste wedstrijd de 1e, 2e, 3e en 4e plek op 1 avond en dat motiveerde mij voor meer wedstrijden. 2 maanden later zat ik alweer in prep voor mijn 2e wedstrijd : NPC Lowlands Trophy waar ik de Overall titel heb mogen winnen. hangt er backstage een gespannen of juist een ontspannen sfeer tijdens de wedstrijd? Een hele chille sfeer. Uiteindelijk heeft iedereen net zo hard gewerkt om hier te mogen staan en je krijgt van iedereen ook die waardering. Totaal geen haat naar elkaar maar alleen maar respect. Je leert nieuwe mensen kennen met dezelfde passie en dat is 1 van de mooiste dingen van deze sport. Toen je werd benaderd door het bedrijf beastfull wat ging er toen in je om hoe voelde je en hoe kwam deze samenwerking tot stand? Dit komt ook door me 1e wedstrijd. BeastFull had daar een booth voor promotie. Toen ik de 1e plek behaalde mocht ik bij beastfull ook een shirt uitkiezen naar keuze. Ik raakte met alle atleten aan de praat die ik al kende van instagram. We hadden gelijk al een goeie band. Een paar dagen later kreeg ik een DM of ik wellicht atleet zou willen worden. En dat wou ik heel graag en zo is mijn samenwerking begonnen. Dit was natuurlijk super tof want dit was me eerste echte sponsor en dat was ook 1 van mijn doelen. Ik mocht Op de Sap Cup en de FIBO staan als atleet en dat waren ook allemaal dromen voor mij die uitkwamen. ga je weer snel het podium op? ik ben nu in voorbereiding voor 6 oktober. Dit is weer de Enercup. Dezelfde wedstrijd als vorig jaar en ik ga nu strijden voor de Overall. Dit is onze laatste vraag! ieder persoon heeft doelen in het leven wat zijn die van jou? de beste versie van mezelf worden zowel mentaal als fysiek. Daarnaast wil ik graag Pro Men's Physique worden. ik ben bezig met me eigen online coaching/personal training en poseerlessen. Hiermee is mijn doel om mensen te helpen om hun doelen te behalen en voor hun ook een hulpmiddel te zijn om hun beste versie te creëren

149 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven