Kadim experimenteert met een watercut!! Je leest het hier

Bijgewerkt: 27 okt 2019

Velen van jullie weten dat er in de bodybuilding wereld in de laatste fases van een wedstrijdprep gebruik wordt gemaakt van depleten,laden en vochtafdrijven. Ik ga het over het laatste gedeelte hebben (vochtafdrijven).

Bij bodybuilding wordt dit gebruikt om een drogere “look” te creëren. In andere sporten ( in mijn geval powerliften) wordt dit ook gebruikt om op gewicht te komen ( gewichtsklasses te halen),en er zijn verschillende methodes.

Van hele agressieve water “cuts” tot mildere vormen. Hoe agressiever de “cut”hoe meer risico’s. Gezondheidsrisico’s ,prestatieverlies etc.

Ik heb gekozen om dit zelf te testen met een mildere versie ver voor mijn wedstrijd. Om zo te kijken hoeveel gewicht ik kan kwijtraken met minimale prestatieverlies op mijn lifts. Heel kort samengevat is het hele proces manipuleren van vocht en zout om eerst beide te laden (veel meer dan normaal te consumeren) om daarna voor een korte periode allebei uit te putten.

Je fopt je lichaam als het ware.

in het begin met veel water drinken en je zouttiname te verhogen waardoor je lichaam veel vocht probeert te lozen door vaak naar de wc te gaan. En dan voor een korte periode van beide weinig in te nemen terwijl je lichaam nog steeds veel vocht aan het lozen is. Je eindigt door die supercomensatie met minder vocht in je lichaam dan in het begin en als het goed is ben je nu dus ook lichter. Ik ga verder niet in details want zoals ik al aangaf is dit niet zonder risico’s en dit is niet om je aan te sporen om dit te doen. Iets als dit proberen zonder begeleiding is niet aan te raden en er zijn risico’s verbonden.Dit is alleen ter info en het delen van MIJN ervaring en hoe het voor MIJ was. Dus dont try this at home…. Zoals hierboven aangegeven wilde ik dit testen ver voor mijn wedstrijd. Waarom? Nou stel dat er iets fout zou gaan dan is het ver voor mijn wedstrijd en heeft dit geen effect tijdens de wedstrijd zelf. Het waren 6 dagen in totaal. Info vooraf: Ik drink zelf +- 3.5 liter per dag ( dit allemaal is inclusief thee,Monster,Cola zero,water ).Startgewicht 67.9kg. -Dag 1 : Overgaan op +-6 liter. Dit was niet een hele moeilijke alleen moest ik nu wel timen wanneer en hoeveel ik dronk per uur. (Ik blijf het herhalen probeer dit aub niet zelf zonder begeleiding meer dan 1 liter per uur drinken is vragen om problemen. Google maar watervergiftiging…) Nog niks aan de hand. -Dag 2/3/4 : Overgaan op +-8 liter per dag. Ook mijn zoutinname ging omhoog (geen details over dit want nogmaals just dont..). Nu werd het nog belangrijker om te plannen met mijn inname. Ook begonnen de tripjes naar de wc echt irritant te worden. Ik kon net zo goed in de wc blijven want ik moest elke half uur zowat plassen. Op dag 4 heb ik ook mijn koolhydraten verlaagd en vezel inname verlaagd voor minder darminhoud ( hoe minder inhoud hoe lichter ). -Dag 5 : Terug naar +-6 liter per dag en nog minder koolhydraten en nog steeds vezelarm. -Dag 6 : Dit was de moeilijkste dag van allemaal. 2 liter voor de hele dag (gelukkig op een rustdag,dit van tevoren zo gepland). Na 18:00 uur geen druppel meer, alleen kauwgom :( . Vroeg naar bed want ik had achterlijk veel dorst en een droge mond. -Dag 7 : Om +- 7 uur wakker geworden en na de wc eindelijk wegen om te kijken wat het resultaat was. Ik voelde me nog best prima. Ik stap op de weegschaal en BAM 66.1kg. Dus in 6 dagen 1,8kg kwijtgeraakt. Best blij mee aangezien mijn lifts gedurende en erna niet zijn veranderd. Ook een ervaring rijker en misschien een tool om in de toekomst te gebruiken. Dit heeft zo voor mij uitgepakt en voor mij zo gewerkt. Dusssss DOE DIT NIET NA! :)

189 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven