Lauren spin vitaal coach aan het woord!!


Vitaal leven

De meeste mensen die gaan proberen af te vallen, gaan vaak minder eten en meer bewegen. De meeste mensen zijn zich er niet van bewust dat ze ook minder van de belangrijke voedingsstoffen binnen krijgen die in onze voeding zitten als ze de porties gaan halveren.

Een vitaal leven gaat natuurlijk niet alleen over afvallen. Sommige mensen willen natuurlijk ook graag aankomen. En dat lijkt soms nóg lastiger dan gewicht verliezen.

Een vitaal leven, maar hoe doe je dat nou eigenlijk? Je ziet natuurlijk duizenden manieren voorbij komen om vitaler te kunnen leven. Het belangrijkste is natuurlijk hoe fit jij jezelf voelt, en waarom je eigenlijk iets wil gaan veranderen in je levensstijl. De een wilt niet meer uitgeput boven aan de trap staan terwijl de ander het liefst 250 kilo deadlift. Zo heeft ieder natuurlijk zijn eigen beeld van 'fit zijn' en zijn eigen topprestatie.

Wat veel mensen niet weten is dat het behalen van resultaten bestaat uit 80% voeding, 20% beweging en 100% gedrag. De norm in Nederland ligt op 30 minuten bewegen per dag. Beweeg jij 30 minuten aaneensluitend op een dag? Veel mensen komen hier niet aan.

Heb jij bijvoorbeeld een zittende baan word dit nóg belangrijker. Probeer dit niet recht te trekken met 2x per week een uurtje in de sportschool. Dat weegt natuurlijk niet op tegen de hele dag zitten. You don’t get the ass you want by sitting on it 🙊

Voeding daarin tegen gaat natuurlijk de gehele dag door. Daar zou je dus óók met een zittende baan veel voordelen uit kunnen halen.

Gedrag. Wat is er nou met het gedrag? Als je iets wil veranderen in je levensstijl moet je daar zeker je mindset toe zetten! Wanneer je er niet echt achter staat is het veel lastiger om een verandering vol te houden.

Iets veranderen in je levensstijl is daarnaast ook goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Je leer jezelf en je lijf beter kennen. Wat kun je, wat wil je en hoe denk je dit te kunnen bereiken. Je gaat iets ontwikkelen waar jij je de beste versie van jezelf voelt. En zeg eerlijk, wie wil dat nou niet?!

Vitaal leven houdt in dat je een juiste balans hebt gevonden tussen voeding, beweging en ontspanning. De juiste balans heb je dan ook bereikt als je daarbij kunt doen wat je wilt doen, en dit kunt uitbreiden naar uiteindelijk meer.

Be patience! Een lichaam heeft gemiddeld 4 tot 6 weken nodig om te wennen aan een andere levensstijl. Hou er daarom altijd rekening mee dat je eens een slecht resultaat zult hebben. Maar geef vooral niet op. Na dit aantal weken nog geen resultaat? Dan ben je met iets bezig wat écht niet bij je past. Vraag dan altijd een professional om hulp.

Koolhydraten arm? Vasten tot 17:00? Vegetarisch? Hoger in eiwitten? Wat zijn nu eigenlijk de voordelen?

Je moet natuurlijk eerst weten welk lichaamstype jij hebt, en welke doelen jij wilt bereiken. De een gaat natuurlijk heel goed op een bepaalde levensstijl, terwijl dit voor de ander absoluut niet werkt. Persoonlijk zou ik niet gauw iets snel aan/afraden. Ook wij als trainers proberen altijd verschillende dingen uit.

De voordelen van een vitaler leven is natuurlijk de positieve energie die je dan bezit. Je behaald makkelijker resultaten en je zit vaak gelukkiger in je vel. Ook heb je natuurlijk minder kans op lichamelijke klachten.

48 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven