Legday Sanne schoutens


Leg day routine by schoutens.sanneIn deze blog ga ik jullie vertellen over mijn leg day routine. Ik zal eerst even een korte voorstelronde doen, zodat jullie ook een indruk krijgen wie de persoon is achter deze blog. Mijn naam is Sanne Schoutens, 21 jaar en werk fulltime als tandtechnicus. Ik fitness sinds februari 2017, (dus 2 jaar nu.) Ik ben begonnen met fitnessen, omdat ik ontzettend onzeker was en daarbij ook ongelukkig was met mijn lichaam. Ondertussen is fitness mijn grootste passie en heeft het mij gelukkiger gemaakt dan ooit tevoren. Mijn benen waren altijd mijn grootste onzekerheid en dat ik daar nu het meest blij mee zou zijn, had ik nooit gedacht. Nu de vraag, welke oefeningen doe ik, dat ik de benen heb gekregen die ik nu heb. Op naar de leg day routine!


Voordat ik begin met trainen, ga ik altijd even lopen op de hardloopband, zodat al mijn spieren warm worden. Het is altijd belangrijk dat je spieren goed warm zijn voor het trainen, om enige blessures te verkomen. Dit doe ik ongeveer 5-10 minuten. Wanneer ik warm gelopen ben, begeef ik mij altijd als eerst naar het squat rek. Ik doe squats altijd als eerste oefening, omdat ik dat de meest intensieve oefening vind, waarbij ik de meeste kracht moet en wil leveren. Omdat er toch ook belasting op je onderrug komt, rek ik van te voren mijn onderrug met de “Back Extension”. Ik bouw het gewicht langzaam op en begin bij alleen de stang. Ik doe niet iedere leg day dezelfde oefeningen, alleen wel altijd standaard squats. Voordat je je zo meteen afvraagt waar de fit girl booty oefeningen zijn; ik heb ik een aparte booty day, dus op leg day focus ik mij het meeste op de benen. (bij veel been oefeningen pak je toch automatisch al wat billen mee.) Na de squats ga ik over na wat bodyweight oefeningen. Als we het over bodyweight oefeningen hebben, staat het lichaamsgewicht centraal en gebruiken je dus je eigen gewicht om te trainen. Ik vind bodyweight oefeningen belangrijk omdat het je balans, flexibiliteit en je core-stability verbeterd. Genoeg voordelen dus om die toe te passen in je trainingen! Een aantal bodyweight oefeningen die ik graag doe zijn:

- Step Ups

- One Leg Squat

- (Walking) Lunges

- Side Lunges

- Pistol Squats

Na enkele bodyweight oefeningen, keer ik altijd weer terug naar de gewichten. Vaak pak ik dan als eerst de hamstrings aan en dan is een oefening die ik graag doe, de “Stiff Legged Deadlift”. Doordat je je benen gestrekt houdt, voel je heel goed de spanning op je hamstrings. Ik varieer deze oefening met stang of dumbbells. Een andere oefening voor de hammies die ik bijna altijd pak, is de “Decline Leg Curl”. Bij deze 2 oefeningen pak je tevens ook wat billen mee, dus 2 in 1 (win win!!) Na de hamstrings, ga ik met de kuiten aan de slag, want ook die horen erbij! Vaak zie je dat die snel worden overgeslagen, maar ze zijn echt heel belangrijk voor het uiterlijk van je benen! Er wordt vaak geroepen dat kuiten iets genetisch is, maar het ligt niet alleen maar bij de genen. Mensen met overgewicht hebben vaak grotere kuiten. Dit komt voor een deel, doordat zij een hoger vetpercentage hebben, maar ook doordat ze de kuiten intensiever belasten dan iemand zonder overgewicht. Door het extra gewicht krijgen de kuiten bij elke stap die ze maken, een extra trainingsbelasting te voortduren. Deze trainingsbelasting kun jij ook opwekken door geregeld je kuiten te trainen. Fijne oefeningen voor de kuiten vind ik de “Standing Calf Raise” en “Calf Raises” op de “Leg Press”. Deze oefeningen voelen voor mij prettig aan en geven mij het gevoel dat ik kuiten goed heb aangepakt. Aan het einde van mijn leg day maak ik mijn quads altijd helemaal kapot op de “Leg Extension”. Ik kies dan voor een drop set, of super set met weinig rust, tot ik niet meer kan. Dit was een van mijn leg day routines! Ik hoop dat je hier wat informatie uit kan halen en anders hoop ik dat je het leuk vond om te lezen! Als je meer wilt zien van mijn fitness journey, kun je mij volgen op instagram: schoutens.sanne

Groetjes!

Sanne Schoutens


167 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven