Nederlands succes in Europa              

Bijgewerkt: 30 jun 2019

Mijn naam is Tamara Miesen, 26 jaar oud en geboren in een klein dorpje in de buurt van Maastricht. In me jongere jaren was ik op het gebied van sport altijd enorm actief. Zo heb ik jaren ballet gedaan, vechtsport beoefend en zowat alle licenties in het jongeren segment qua stijldansen behaald. Ik ben daarna op 13 jarige leeftijd gerold in wedstrijd streetdance. Op mijn 18 de brak ik me voet en lag ik uit de running van het wedstrijd team streetdance. Me passie verdween en ik ging dansen in clubs, wat een onwijs fijne tijd was. Rond me 22 de was er een goede vriend die me knettergek heeft gemaakt eens mee te gaan fitnessen. Ik ben van ellende uiteindelijk meegegaan en ben verslaafd geraakt.

Ik heb direct een coach Arno visscher in de armen genomen en ben met Arno gaan werken aan me doelstellingen. In november 2014 deed ik mee aan de Belgische kampioenschappen bikini en ik mocht eerste worden in me lineup . Daardoor had ik me gekwalificeerd voor het Europees Kampioenschap zo'n 6 maanden later, mei 2015. Ik mocht toen een mooie 6 de plek in ontvangst nemen. Ik ben daar nog steeds bijzonder trots op. Eind 2017 was het de bedoeling om weer opnieuw te gaan strijden voor Belgisch Kampioen, totdat ik een flinke achillespees ontsteking te pakken had en dit me uitschakelde voor zo'n 5 maand. Toen ik in januari 2018 weer opnieuw binnen kwam bij me coach, kon ik letterlijk opnieuw beginnen. We hebben toen een nieuwe doel gesteld en dat was de William Bonac, die was toen nog zo'n 42 weken verder. In die weken heb ik keihard getreden, heb ik mezelf dikker zien worden maar ook smaller en droger.

De dag was daar, de William Bonac. De weken ervoor heb ik me lieftallige coach helemaal gek gemaakt dat ik enkel voor de feedback ging omdat ik mezelf nog niet goed genoeg vond. Ik was bloed nerveus want dit was mijn comeback na 1,5 jaar niet meer op het podium geweest te zijn. Ik heb die dag een eerste plek in ontvangst mogen nemen en mogen strijden voor die felbegeerde pro card, die de overall winnares wint. Helaas greep ik daar net mis. Zo'n 2 weken later zat ik met mijn kont in Italië om het nog eens te proberen. Weer mocht ik mijn klasse winnen maar de overall was echt strijden en ging naar 'n prachtige Italiaanse dame.

Mijn coach en ik stelde een nieuw doel, olympia amateur Spain. Daar ben ik nu net dus van terug en Jezus wat een ervaring was dat zeg! 7 uur moeten wachten totdat we waren ingeschreven als atleet zijnde, en wat een hoog niveau. Ik was groter gemeten en was daardoor een beetje van me apprepo en was best kwaad erom, want dat zou betekenen dat ik de kleinste zou zijn in mijn line up. Wat overigs niet altijd in je voor of nadeel hoeft te werken. Ik zat in een line up van 8 prachtige meiden en ik had nogmaals geen verwachting. We mochten beginnen met onze eigen presentatie, die gevolgd werd door vergelijkingen en call outs. OMG ik zat in de first call out... En ik werd in het midden geplaatst ook. Omg dat moest echt even bij mij zinken toen ik weer backstage kwam. Ik kon het gewoon echt niet geloven..

Die avond waren de finals, en daarna direct de award ceremony. Ik stond daar met een prachtige dame uit Slowakije, ik greep haar hand vast en ze noemde haar nummer als 2e plaats. Dat betekend dus automatisch dat ik me klasse won en weer mocht gaan strijden voor de overall. Fucking 3e goude medaille in 6 maanden tijd. Weer een kans op die felbegeerde pro cards. Helaas er weer naast gegrepen maar heb me feedback opgevraagd en ben daar momenteel aan het werken. Als alles goed gaat sta ik over zo'n dikke maand weer op de planken tijdens de Olympia Amateur Portugal

165 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven