Vallen en weer opstaan!!


Mijn naam is Kim Wildeman, 22 jaar oud en woonachtig in het mooie dorp Krimpen aan den IJssel.

Graag via deze weg wil ik met jullie mijn fitjourney delen. Ik ben ongeveer vier jaar geleden begonnen met mijn fitjourney. Ik ben hiermee begonnen omdat ik helaas steeds voller en voller werd en mij niet gelukkig voelde. Ik dacht ‘’ dit is het moment om er nog wat aan te doen’’, dus zo doende ben ik hiermee begonnen. Ik begon met een paar keer in de week sporten (krachttraining) en lette goed op wat ik qua voeding naar binnen propte.

Deze combinatie werkte gelukkig erg goed en door middel van Youtube filmpjes en Instagram leerde ik steeds meer en vond ik een manier wat goed voor mij werkte.

Ik zag steeds meer resultaat en ik zat steeds lekkerder in mijn vel. Wie had ooit gedacht dat fitness één van mijn grootste passies kon worden?! Ik ging als een raket en was eigenlijk niet te stoppen..Tot april 2017.. de dag die ik nooit meer zal vergeten. Ik als sporter lag opeens op een hartbewaking (CCU) in het ziekenhuis. Ik kreeg hier het nieuws te horen dat ik te kampen had met een hartspierontsteking. Deze hartspierontsteking zorgde voor hart ritme stoornissen en ik werd eigenlijk steeds zieker in het ziekenhuis. Nu vraag je misschien af.. hoe kom je dan aan een hartspierontsteking?! Ik heb dit gekregen door een ontstoken (micro dermal) piercing in mijn arm. Deze piercing is vanwege een grote ontsteking eerder uit mijn arm gesneden. Waarschijnlijk is hierdoor de grote ontsteking in mijn bloed terecht gekomen en is het via deze weg bij mijn hartspier beland.

Nadat ik ontslagen was uit het ziekenhuis, wist ik al natuurlijk dat sporten er even niet in zat voor mij. Ik dacht eerlijk een maandje, maar door de conditie van mijn hart werden dit weken en zelfs maanden.. Ik mocht eigenlijk helemaal niks qua sport. Ik mocht niet fietsen, niet zwemmen, lange stukken wandelen etc. Mijn hart moest namelijk weer revalideren van de ontsteking. Dit was natuurlijk ontzettend zwaar voor mij, aangezien ik zoveel sportte voor deze ontsteking en sporten ook echt mijn passie was geworden.

Na ongeveer acht maanden, was de dag aangebroken. Ik ben gezond verklaart en mag weer gaan sporten! Thank God!Echter viel dit toch mentaal een stuk zwaarder dan ik dacht. Ook merkte ik dat ik in die acht maanden tijden behoorlijk veel spier al was verloren en ik eigenlijk weer terug bij de basis zowat kon gaan beginnen. Ik dacht eigenlijk dat ik zo weer terug zou zijn op mijn oude niveau, maar eigenlijk vanaf het moment dat ik gezond verklaart ben, heb ik altijd moeite gehad met het mentale stuk en doorzettingsvermogen. Ook was ik telkens opnieuw bang door een stemmetje in mijn hoofd ‘’ ben je nou wel echt gezond?’’ Weet je zeker dat er niks mis meer is met je hart?’’’.

Buiten dat stemmetje om frustreerde mij het ook enorm om niet meer op een oud niveau te kunnen sporten en qua voeding ging het ook steeds minder. Tot ik afgelopen januari 2020 dacht, nu is het klaar! Ik heb die knop om weten ze zetten voor mijzelf en zit er nu weer heerlijk in. Het gaat namelijk om een gezonde levensstijl en de balans daarin. Niet enkel alleen om de goede dagen!

392 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven